OVER MIJZELF

Yoga is voor mij al heel lang een bron van rust en harmonie. De yogahoudingen, de adem- en ontspanningsoefeningen, werken in yoga samen om bewust en diep te ontspannen. De oefeningen geven mij kracht en energie en zorgen voor een algeheel prettig gevoel van ontspanning

 

In 1986-1990 heb ik 4-jarige opleiding tot yoga docente gevolgd bij de stichting Yoga en Verdanta in Amsterdam. In juni 1990 heb ik mijn diploma behaald en ben ik erkend lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland. Ik ben daarnaast opgeleid in het geven van zwangerschapsyoga, waarvoor ik mijn diploma behaald heb in juni 2008 aan de Yoga Academie Nederland. Verder heb ik diverse cursussen gevolgd; onder andere bij het Maitreya Instituut te Emst ter verdieping van de meditatie en bij Jogchum Dijkstra in Groningen over bewustwording en verrijking van de Hatha Yoga. Ik heb ruime ervaring in het geven van yoga aan kinderen. Sinds kort heb ik een opleiding gevolgd in Amsterdam om deskundig yogales te geven aan (ex-) kankerpatiƫnten, waarvoor ik mijn diploma behaald heb in mei 2014.

 

Ademen is bij het beoefenen van yoga een belangrijk onderdeel. Als gevolg van het stressvolle dagelijkse leven, ademen veel mensen op een rusteloze en gejaagde manier. Tijdens mijn yogalessen worden de cursisten door middel van verschillende yogahoudingen en ademtechnieken zich steeds meer bewust van hoe ze moeten ademen.